Kultur

Du kan redan nu anmäla dig till våra kurser. Vi tar gärna emot din anmälan per telefon på tel: 08-84 80 11 eller e-post: info@timmermansgarden.se. Glöm ej uppge personnummer (10 siffror) samt adress och telefonnummer!

Saknar du något i kursutbudet eller om du själv vill leda en kurs är du välkommen att höra av dig till oss. Vi hyr även ut lokaler i mån av plats, dock ej till fest.

Våra kurser sker i samarbete med NBV men du anmäler dig hos oss. Vid anmälan, som är bindande, behöver du uppge kontaktuppgifter samt personnummer. Kursavgiften betalas före kursens början till plusgiro 40 95 14 – 7.  Material och litteraturkostnader tillkommer. Om du återtar din anmälan mer än en vecka före kursstart debiterar vi en administrationsavgift på 75:-. Återtar du anmälan mindre än en vecka före kursstart, är du skyldig att betala halva kursavgiften. Kursen kan ställas in om antalet deltagare blir för lågt.

Det lägre priset som anges vid vissa kurser gäller för medlemmar i Föreningen Timmermansgårdens Vänner.  Årsavgiften för 2017  är 100:-.

STOCKHOLMIANA
Kulturhistoriska vandringar med Berit Dahlström.
I höst är temat Per Anders Fogelströms Södermalm, utifrån Vävarnas barn, Vita bergens barn och Mina drömmars stad.
Varannan vecka bildvisning på Timmermansgården, varannan vecka vandring ute.
Torsdag kl 10.00-12.30. Fullt!
eller
Torsdag kl 13.00-15.30. Fullt!
6 gånger
Avgift: 900:-/800:- (medlem)
Ledare: Berit Dahlström
Startdatum: 14/9  på Timmermansgården,
(OBS! Uppehåll den 21/9)
Sedan: 28/9, 5/10, 12/10, 19/10 och 26/10.

BOKCIRKEL
Tiotusen fotspår och andra böcker

Klassiker från tre kontinenter

Vi läser tillsammans utvalda mästerverk, vars röster tränger genom tidens brus. Höstens cirkel är ett unikt tillfälle att stifta närmare bekantskap med en handfull författare ur världens olika litteraturer: Chinua Achebe som med sina romaner stakade ut vägen för den moderna afrikanska litteraturen, Yu Hua, oumbärlig röst inom samtida kinesisk prosa, och Forough Farrokhzad som revolutionerade den persiskspråkiga poesin. Vi tar också del av instruktioner – hur gör man egentligen när man går i trappor? – omsorgsfullt formulerade av Julio Cortázar, poetiska och överraskande porträtt av människor ur Koreas historia signerade Ko Un, och vandringar genom de olika årstidernas Japan skildrade av haikumästaren Basho med ljus och skugga.
Till varje träff läser vi en bok. Detta är en unik cirkel, då böckerna tillhandahålls av Kulturrådet utan kostnad! Vid den första träffen hålls en introduktion om klassikerbegreppet och böckerna delas ut. Frågan om vad som gör dessa böcker till klassiker – vad som är kärnan i en klassiker, vad som får en bok att leva i sekel efter sekel – kommer att vara genomgående.

SJU TRÄFFAR med inledning och samtal.
INLEDARE: Anna Gustafsson Chen
, översättare från kinesiska och engelska, Stephan Larsen, lektor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet,
Birgitta Wallin
, redaktör för Karavan och översättare.
NÄR:
Sju tisdagar varannan vecka med start den 5 september, kl 18.30–20.15
VAR:
Timmermansgården på Södermalm i Stockholm
PRIS
: 1 100 kr.
För Karavanprenumeranter: 950 kr
För Karavanmedlemmar: 850 kr
ANMÄLAN: info@karavan.se

 

Kommentarer inaktiverade.