Kultur

Du kan redan nu anmäla dig till våra kurser. Vi tar gärna emot din anmälan per telefon på tel: 08-84 80 11 eller e-post: info@timmermansgarden.se. Glöm ej uppge personnummer (10 siffror) samt adress och telefonnummer!

Saknar du något i kursutbudet eller om du själv vill leda en kurs är du välkommen att höra av dig till oss. Vi hyr även ut lokaler i mån av plats, dock ej till fest.

De flesta av våra kurser sker i samarbete med NBV men du anmäler dig hos oss. Vid anmälan, som är bindande, behöver du uppge kontaktuppgifter samt personnummer. Kursavgiften betalas före kursens början till plusgiro 40 95 14 – 7.  Material och litteraturkostnader tillkommer. Om du återtar din anmälan mer än en vecka före kursstart debiterar vi en administrationsavgift på 75:-. Återtar du anmälan mindre än en vecka före kursstart, är du skyldig att betala halva kursavgiften. Kursen kan ställas in om antalet deltagare blir för lågt.

Det lägre priset som anges vid vissa kurser gäller för medlemmar i Föreningen Timmermansgården.  Årsavgiften för 2018  är 100:-.

STOCKHOLMIANA
Kulturhistoriska vandringar med Berit Dahlström.
Östermalm med bland annat Villastan och Lärkstan.
Varannan vecka bildvisning på Timmermansgården, varannan vecka vandring ute.
Torsdag kl 10.00-12.30. (fullt)
eller
Torsdag kl 13.00-15.30. (ett fåtal platser kvar)
6 gånger
Avgift: 900:-/800:- (medlem)
Ledare: Berit Dahlström
Startdatum: 5 april på Timmermansgården.

BOKCIRKEL
En vandring genom den persiska litteraturen.
Tänk att få träda in i den persiska poesins guldålder. Det gör vi i vår. I Karavans cirkel, då vi läser Hafez och funderar över vad som egentligen menas med det vin som flödar i dikterna. Vi tar också del av det stora eposet Shahname (”Kungaboken”) av Ferdousi, med sina många berättelser om hjälten Rostam. Sedan fortsätter vi bland annat med Omar Khayyams fyrradingar, den sufiske Rumis ”vassflöjtens sång” och Obeid-e Zakanis dramatiska ”Katt och råtta” -dikt.
Från klassikerna färdas vi fram till modern tid och läser poeter som Sohrab Sepehri, Forough Farrokhzad Doulatabadi, och vi läser också Marjane Satrapis tecknade berättelser om en ung flickas liv i Teheran på 1970- och 80-talet.
Fem träffar: med inledning och samtal.
Inledare: Bo Utas, professor emeritus i iranska språk vid Uppsala universitet. Rosa Galeh Dar, litteraturvetare och kulturskribent, och Ashk Dahlén, språkvetare och översättare.
När: fem tisdagar varannan vecka med start den 27 februari kl 18.30-20.15
Var: Timmermansgården
Pris: 950:-, för Karavanprenumeranter 850:-

Anmälan och mer info: info@karavan.se

 

Kommentarer inaktiverade.