Kultur

Start 20/2
LITTERATURCIRKEL
Brasilien: Så många världar i samma
Från metropolerna till byarna, från Copacabanas stränder till Amazonas regnskogar följer vi författarna och tar del av deras berättelser om Brasilien.
8 510 000 kvadratmeter – Brasilien, till omfånget det största landet i Latinamerika, är rikt också på litteratur, och litteraturen bjuder på en mångfald av röster.

Under vårens kurs bekantar vi oss med stora lyriker som Carlos Drummond de Andrade, Adélia Prado och Cecília Meireles. Vi läser mytomspunna klassiker som Clarice Lispector, särskilt känd för sin språkliga originalitet, och Hilda Hilst, med oanad förmåga att överraska läsarna. Bland samtida författare läser vi bland andra doldisen Elvira Vigna, hemma i de snåriga trakterna, Tatiana Salem Levy, som söker i sin släkts historia, och Jeferson Tenório, nyss utgiven på svenska med romanen Hudens avigsida.
Till varje träff läser vi nya texter – dikter, noveller och romanutdrag. De flesta texter är på svenska, men det kan förekomma någon på engelska. Kunniga ciceroner vägleder oss under cirkelns gång.
FEM TRÄFFAR
med inledning och samtal.
FÖRELÄSARE: Chatarina Edfeldt, lektor i portugisiska på Högskolan Dalarna; Stephan Larsen, litteraturskribent (tidigare lektor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet) och Örjan Sjögren, översättare från portugisiska och engelska.
NÄR: Fem tisdagar varannan vecka med start den 6 februari, kl 18.30–20.30
VAR: Timmermansgården på Södermalm i Stockholm
PRIS: 995 kr
För Karavanprenumeranter: 895 kr
För Karavanmedlemmar: 795 kr
Skicka din anmälan till info@karavan.se! Obs, anmälan är bindande.

12/2
Skriv Ditt liv!
SKRIVARKURS,  grundkurs.
För seniorer med Stefan Estby.
kl 14.00 – 16.30
Skriv och berätta om Ditt liv, episoder eller i tidsföljd.
6 ggr varannan vecka.
Kostnad 1300:-
Anmälan görs till Timmermansgården, e-post: info@timmermansgarden.se

 

Kommentarer inaktiverade.