Rörelse & hälsa

Du kan redan nu anmäla dig till våra kurser. Vi tar emot anmälan per telefon på 08-84 80 11 eller e-post: info@timmermansgarden.se. Glöm ej uppge personnummer (10 siffror) samt adress och telefonnummer! Saknar du något i kursutbudet eller om du själv vill leda en kurs är du välkommen att höra av dig till oss.

Våra kurser sker i samarbete med NBV men du anmäler dig hos oss. Vid anmälan, som är bindande, behöver du uppge kontaktuppgifter samt personnummer. Vi skickar faktura på avgiften.  Material och litteraturkostnader tillkommer. Om du återtar din anmälan mer än en vecka före kursstart debiterar vi en administrationsavgift på 75:-. Återtar du anmälan mindre än en vecka före kursstart, är du skyldig att betala halva kursavgiften. Kursen kan ställas in om antalet deltagare blir för lågt.

 

OBS! GRATIS PROVA-PÅ ROSENRÖRELSER DEN 23/1 kl 12.30
Ingen föranmälan behövs till prova-på tillfället.

KURSEN STARTAR DEN 30/1
ROSENRÖRELSER (easy movements) En avstressande, avslappnade rundsmörjning för hela kroppen. Marion Rosens fantastiska, enkla rörelser har en fin förmåga att ge oss möjlighet att röra oss friare och utan ansträngning. De ökar blodcirkulationen, gör våra leder mjukare och rörligare, vår andning friare och vi blir mer kroppsmedvetna. Rörelserna skapar också en närvaro, som hjälper en stressad hjärna att koppla av. Passar för alla. Tisdag kl. 12.30-14.00
10 gånger Avgift: 1300:- Ledare: Lena Eliasson
Drop-in i mån av plats. Kostnad 180:-

25/1
GRATIS PROVA-PÅ SENIORYOGA!
Torsdag kl 11.30 – 12.30
KURSEN STARTAR DEN  1/2

START 1/2
SENIORYOGA
Mediyoga, sittande på stol. Mediyoga, (Medicinsk Yoga) är en terapeutisk yogaform som tar tillvara på den gamla österländska traditionen från den klassiska Kundaliniyogan. Yogan ser till hela människan; fysiskt, mentalt och emotionellt och genom yogapassen stimuleras kroppens egen självläkningsförmåga. Medicinsk Yoga utförs långsamt och kontrollerat och är ämnad att utveckla fysisk smidighet och uthållighet samt skapa mental avspänning och ge insikt. Andningen spelar en viktig grundläggande roll. Medicinsk yoga passar för alla då övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation. Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.
Torsdag kl 11.30-12.30
Ledare: Marika Nilsson, dipl zonterapeut, dipl massör, cert yogalärare.
 10 gånger. Avgift: 1300:-

START 1/2
FRIGÖRANDE DANS
– Mindfulness i rörelse Frigörande dans kan enkelt uttryckas som den dans, och de rörelser som finns naturligt inom dig, och som lockas fram av musikens kraft och rytmer samt din dansledarens inspirerande guidning. Frigörande dans i mindfulness kan beskrivas utifrån grunderna fria rörelser, andning och medveten närvaro. Människan har alltid dansat, rört sig rytmiskt som ett sätt att skapa balans, frigöra spänning och skapa glädje. Frigörande Dans är mindfulness och meditation i rörelse. Det är ett ett läkande och härligt sätt att motionera, helt utifrån dina förutsättningar och behov. Varmt välkommen!
Ledare: Ylva Deplanck
Torsdag kl 10.20–11.20
10 gånger
Avgift: 1500:-

Kommentera